STeR en NSV! in Antwerpen

Op 4 maart is het weer zover, dan houdt de Nationalistische StudentenVereniging (NSV!) haar jaarlijkse betoging. Onder het motto ‘Jeugd eist Vlaamse toekomst’ strijken de jonge Haiders dit jaar neer in Antwerpen. De NSV!, die nog mee opgericht werd door huidig VB-voorzitter Bruno Valkeniers, kende dit jaar een ‘feestjaar’: niet alleen werd ze erkend in Gent, maar vorige vrijdag kreeg ze ook in Leuven de erkenning, wat betekent dat zij vanaf nu subsidies krijgt en lokalen mag gebruiken op de KUL. Wat ze direct ook deden: Nick Griffin werd in audiëntie ontvangen.
In Antwerpen zijn ze al langer erkend binnen het Politiek en Filosofisch Konvent (PFK), zeg maar de verzameling politieke en filosofische studentenverenigingen: u herkent ze vast en zeker aan hun rood-wit-zwarte lintjes, en hun stoffen petjes.Ook hun stamcafé, de Leeuw van Vlaanderen op de melkmarkt, zal u al gepasseerd zijn. En niet dat ze onbesproken blijven: vorig jaar smeten ze met toiletpapier naar sans-papiers op de UA. De flyer (zie links) die ze daarbij gaven moeten we, volgens hen, omschrijven als ‘studentikoos’.
Eigen aan zo’n betoging is de tegenbetoging: de Actief Linkse Studenten organiseren deze, waarin er ook plaats is voor diverse organisaties en platformen. Een net opgericht platform is Studenten Tegen Racisme, een platform van diverse studenten en organisaties die tegen discriminatie, homofobie, racisme en geweld zijn. Wij hadden in onze studio Sofie Sas, woordvoerster voor de Antwerpse afdeling. Zij legt ons in geuren en kleuren uit waarom zij en STeR voor een universiteit in diverse geuren en kleuren zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *