Hoe iedereen online?

Federaal Minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne probeert meer Belgen op het internet te krijgen met de campagne Iedereen Online.  Die maakt de aanschaf van nieuwe computers goedkoper en voorziet ook in  4 uur opleiding en een (tijdelijk) gratis internet abonnement.
Hij bevestigt dat internet abonnementen in België te duur zijn, maar belooft beterschap: er komt een nieuwe operator, en de regulator BIPT is vernieuwd en niet meer politiek samengesteld.
Ook de limieten op de downloadhoeveelheden voor vast internet zijn nu afgeschaft bij zowel Belgacom als Telenet, stelt de minister. Na verificatie blijkt dat echter (nog) niet helemaal te kloppen: de door Telenet geafficheerde pakketten zijn nog wel degelijk gelimiteerd.
De nieuwe mobiele speler zal wel de kost drukken van het tot nu toe nog zeer duur mobiel internet in België.
Gert van tweedehands computerwinkel PUC uitte via een open brief  zijn ongenoegen met de actie die nieuwe computers subsidieert en dus het, meer milieuvriendelijk, langer gebruik van computers afremt. Minister Van Quickenborne stelt een  actie voor het hergebruik van 5000 afgeschreven computers van de overheid in het vooruitzicht,  maar verwijst naar een collega voor de uitvoering daarvan.
Wat betreft de kost van vast internet zit er blijkbaar ook een probleem met de tarifering voor het gebruik van de lijnen door Belgacom en Telenet aan de andere operatoren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *