Peeters en Peeters over Oosterweel

We belden het kabinet van Vlaams premier Kris Peeters met de vraag om uitleg te geven bij de werking van de zogenaamde DAM werkgroepen. Peeters wil echter niet dat iemand over de zaak wat dan ook zegt. De woordvoerder van Kris Peeters vindt het nieuwsembargo “een teken dat er goed gewerkt wordt”.
Kempisch naamgenoot Dirk Peeters van Groen! wil wel spreken.
Ook de parlementairen worden niet veel wijzer en krijgen geen inzage in de verslagen van de werkgroepen. “De anderen willen niets zeggen en wij kunnen niets zeggen”, aldus Peeters.
Op 21 januari was er weer een voortgangsrapportage door BAM in het Vlaams Parlement. De werkzaamheden rond Oosterweel liggen momenteel stil, maar er wordt wel verder gewerkt aan de andere elementen van het Antwerps Masterplan: tramlijnen, brugverhogingen….
Er zijn problemen met de uitgaven voor die projecten, maar Dirk Peeters is toch eerder positief over de huidige werkzaamheden van BAM.
Alhoewel alle elementen van het masterplan “1 en ondeelbaar” werden verklaard door de Vlaamse regering, blijkt in de praktijk dus niet dat het stilvallen van de Oosterweel werkzaamheden de andere projecten tegen houdt.
Verder over de problematiek van de E313:
 “Het verkeer neemt daar dermate toe dat de situatie onhoudbaar wordt. Maar er ontstaat paniekvoetbal, zoals het voorstel van Crevits om een vierde vak toe te voegen. ”
“De planperiode moet ingekort worden en rekening houden met de laatste ontwikkelingen. Ik hoop dat de Groep van 10 rond stRaten Generaal pistes aanreikt waar de Vlaamse regering op kan ingaan. ”
“Ik ben hoopvol wat betreft de plannen van stRaten Generaal met de (voor)kempen. Als de aanleg van de E102 ondergronds kan gebeuren dan moeten we niet direct neen zeggen en kijken hoe de aansluiting in Wommelgem gebeurt.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *