Wikileaks: over de boodschap en het schieten op de boodschapper

Ludo De Brabander van Vrede heeft de berichtgeving van en over Wikileaks de afgelopen weken opgevolgd.
Dat een aantal Arabische landen een aanval tegen Iran ook wel ziet zitten, vindt hij één van de markantste feiten die door de lekken aan het licht kwamen. Voor hem is dit echter geen bevestiging van het feit dat Iran hét probleem zou zijn in het Midden Oosten. Wel, bijvoorbeeld, dat de machthebbers in Saoedi Arabië de binnenlandse sjiitische minderheid en bijgevolg het sjiitische Iran als een meer directe bedreiging voor haar dictatoriaal regime zien dan Israël.
Ondertussen wordt Wikileaks, en zijn oprichter Julian Assange in het bijzonder, belaagd met cyber- en juridische aanvallen, momenteel nog vooral vanuit Noord Amerika met zelfs een directe oproep tot moord door een adviseur van de Canadese premier Harper.
Mogelijks moet Wikileaks wel iets selectiever zijn in wat het lekt, geeft Ludo De Brabander toe, maar hij vindt toch dat ze dat in grote mate al doen en niet om het even wat op het internet zetten. Het feit dat al die informatie niet door de reguliere media opgedolven wordt maar door een burgerinitiatief toont wel aan dat die mainstream media van het zelfverklaarde Vrije Westen veel te veel op de schoot zitten van de machthebbers.
Link: Wikileaks op Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *