Fort III zonder bomen ?

In Fort III in Borsbeek zitten al enkele weken aktievoerders in de bomen en op het terrein. Ze protesteren samen met andere buurtbewoners en natuurorganisaties tegen het rooien van de bomen in het fort. Die moeten verdwijnen om de belangen van de luchthaven te vrijwaren. Maar had de Vlaams Regering nu niet beslist dat de luchthaven NIET zou uitbreiden ? Waarom is de kap van die bomen dan nodig ? Zijn er geen alternatieven om deze door Europa beschermde habitat te behouden ?
 We zien in het technische dossier door de bomen haast het bos niet meer. Wie is er nu voor wat bevoegd en welke regelgevingen zijn er allemaal van toepassing ?
In RedactieTijd (12-08-2006) zit Bram Van Ballaer van Natuurpunt (Deel 1-5) in de studio. Telefonisch burgemeester van Borsbeek Leo Vlaeymans (Deel 3), die ons vergeefs probeert duidelijk te maken hoe het juridisch kluwen in mekaar past; Eric Broeckx (Deel 4), waarnemend burgemeester Mortsel over het bezwaarschrift van de stad Mortsel; enVlaams parlementslid voor Groen! Rudi Daems (Deel 5) die een verborgen agenda vreest.
In Vrije Radio (13-08-2006) aandacht voor de actievoerders die klagen over de repressieve “martelpraktijken” bij het verwijderen van de maniferstanten uit de bomen. Actievoerder Kurt en advocaat Jos Vander Velpen vertellen over het optreden van de politie en de wettelijke bepalingen daaromtrent. (Deel 6)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *